Activiteiten


1. Fysiek herstel

Yoga

Met de medewerking van Stichting tegen Kanker bieden wij iedere maandag een yoga les aan. De doelstelling hierbij is om het lichaam tot rust te laten komen, te ontspannen en de opgebouwde stress te laten wegvloeien. Deze oefeningen stimuleren de doorbloeding van de organen. Deze doorbloeding zorgt op zijn beurt voor een vlotter herstel.

Yoga Yoga

Nordic Walking

Ieder donderdag gaan we wandelen. Nordic Walking heeft als eigenschap al onze ledematen te laten bewegen. Hierdoor bouwen we onze conditie langzaam terug op.

Nordic Walking

Aqua gym

In het water voelen alle bewegingen lichter aan en door de verschillende relaxatieoefeningen krijgen de deelnemers een ontspannend gevoel. Het kan éénmaal per week in een privé zwembad.

Aqua gym

Fitness

Iedere woensdag is er mogelijkheid tot fitness in een fitnesszaal. Door gebruik te maken van de verschillende toestellen brengen de vechters alle lichaamsdelen afzonderlijk in beweging. Hierdoor wordt de conditie versterkt en de weerstand verhoogd. Uiteraard steeds onder begeleiding.

Fitness Fitness

2. Morele opstekers

Welness

Driemaal per jaar komen de leden samen in een privé zwembad voor een volledige, gratis aangeboden wellness, inclusief massages, lichaamsverzorging en ontspanning.

Welness

Luistermoment

Viermaal per jaar komen de leden samen onder deskundige begeleiding voor een praatsessie. Hierbij kan iedereen zijn onbeantwoorde vragen naar voorbrengen, zijn bezorgdheden uiten en samen ervaringen uitwisselen. Luistermoment

Kinderprogramma

Voor kinderen met kanker kiest SaBel voor een gepersonaliseerd programma, rekening houdend met de toestand van het kind. We trachten vooral hun kinderwens in vervulling te brengen. Daarnaast zoeken we voor regelmatige afleiding waardoor deze kinderen in hun herstelperiode ook gelukkige momenten mogen meemaken.

Kinderprogramma

Herinneringsbos

De zaterdag voor Allerheiligen, krijgen familieleden van iemand die in de loop van het jaar overleden is aan kanker, de gelegenheid om een herdenkingsboom te planten. Deze vormt een mooie herinnering aan de dierbare die moest afgegeven worden. Deze bijzondere plek bevindt zich tussen de Drieborrebeekstraat en het fietspad. Aan het rustpunt, in de schaduw van prachtige treurbeuk zorgt een kunstwerk voor de nodige rust en sereniteit om even te mijmeren bij wat geweest is … Stad Ronse opteert voor een boom die in alle seizoenen heel mooi oogt. Het betreft de ‘fagus sylvatica dawyck’.

Herinneringsbos

Familie-event

Jaarlijks zorgen we voor een activiteit waar het gezin mee kan aan deelnemen. Zo brachten we al eens een dag door aan Den Donk in Oudenaarde, gingen we de Leie op tussen Gent en Deinze en zweefden we door de lucht van Doornik. Het waren telkens hartverwarmende dagen waarbij onze leden genoten van een zorgeloze dag.

Nieuwjaarsreceptie

In januari organiseren we voor onze leden en hun mantelzorgers een intieme en gezellige nieuwjaarsreceptie.

Nieuwjaarsreceptie

3. Hersteloord Dunepanne

De Haan aan Zee

Dunepanne is het hersteloord van de Landsbond van Onafhankelijke Ziekenfondsen. Dunepanne gaat prat op een mix van kwaliteitsvolle verzorging op maat en een uitstekende hotelservice.

De Haan aan Zee

4. De warmste week

Kerstmarkt Ronse

Als de omstandigheden het toelaten zijn we jaarlijks terug te vinden op de kerstmarkt van Ronse waar u ons kan steunen.

kerstmarkt